Intervju sa Generalom Glasnovićem

SuperBanner_Creation_2020-04-27_124955

Umjesto uvoda: Nikada nisam objavio bolji tekst od ovoga, niti ću. Izuzetna mi je čast što General Glasnović prati moj Blog, i što je bez problema pristao na intervju. To samo pokazuje njegovu veličinu. Za mene osobno, on je živa LEGENDA  i jedini političar kome 100% vjerujem. Pošto ovaj Blog isključivo čitaju Domoljubi, “marginalci”, Branitelji  i ljudi koji vole ovu zemlju, nema potrebe posebno predstavljati našeg Generala. Ukratko: “HEROJ U RATU – HEROJ U MIRU”. Nadam se da ćete uživati u ovome tekstu, jer mi je sugovornik čovjek koji: ne laže, ne daje prazna obećanja, i ne prodaje ofucane fraze i šuplje priče. Samo istina, bez ikakve cenzure.

1. Corona je još uvijek glavna tema. Je li trebalo zaustaviti cijeli svijet zbog virusa gripe, i stoji li iza svega globalistička agenda? Što je po vama glavni cilj ovoga eksperimenta?

– Često zanemarujemo neke aspekte globalizacije. Globalizacija nije započela s industrijskom revolucijom. Njezin cilj je uvijek bio profit iznad svega. U brončano doba trgovalo se s bakrom i kositrom. A danas se trguje s rijetkim metalima kao terbium i gadolinium, bez kojih je nemoguća proizvodnja mobilnih uređaja. COVID 19 je ogolio ranjivost međunarodnih trgovačkih lanaca. Danas je kristalno jasno da nacije i države moraju osigurati neovisne uvjete za preživljavanje svojih naroda, a to su hrana, voda, energija, vitalna infrastruktura i proizvodnja. Ne smijemo biti naivni. Dvije najveće trgovinske sile pripremaju se za sljedeću rundu trgovinskog rata. Američki sustav Federalnih rezervi otvorio je financijsku liniju do 14 prekooceanskih banaka i pumpa dolare u njihove bankarske sustave. Taj potez osigurava da dolar ostaje temeljna valuta globalne ekonomije. Kina već postaje najveći trgovački partner Južnoj Americi, te je u nekim zemljama, npr. u Brazilu, pretekla SAD. Također jačaju svoje prekooceanske kulturne institucije u mnogim zemljama. Očito je da RH u sljedećem desetljeću mora ojačati svoj geostrateški i geopolitički položaj. Ako to ne napravimo bit ćemo samo još jedna disfunkcionalna država kao npr. Južni Sudan koji ima više podpredsjednika vlade nego respiratora. Globalizacija na kulturnoj razini počela je s Francuskom revolucijom a nastavlja se i u sadašnjem vremenu. Početak 20. stoljeća obilježava pojava boljševičkog sotonizma, kulturnog marksizma i moralnog relativizma. Djeca komunista i jugonacionalista dobro su se uklopili u taj projekt globalne kulturne hegemonije, koji nam nameće kulturu smrti i novi svijet bratstva i jedinstva, sastavljen od apstraktnih, uškopljenih  nacija bez vlastitog identiteta, tradicije i moralnih vrijednosti temeljenih na kršćanskom nauku.

2. Kmeri na vlasti, kmeri u oporbi. Kako biti optimist pred izbore, kad je jasno da “velika koalicija” već u startu ima 2/3 većinu?

U životu nikada ne treba odustati od plemenitih ciljeva i ideala. Ne smijemo prihvaćati kukanje i sijanje beznađa. Ustrajnost i nada su vrline. Što bi bilo da je Krist odustao na četvrtoj postaji nošenja Križa? Prvo načelo svakog zdravog društva je individualna odgovornost i vođenje primjerom. U priručniku za birače koje potpisuje sv. Ivan Pavao II, stoji da svaki kršćanin ima obvezu aktivno se uključiti u društveni i politički život. Uzor nam trebaju biti djeca koja boluju od onkoloških bolesti i svakodnevno se bore za život, ne odustaju. Dok je za 50% “kafić komandosa” teško ujutro ustati i barem obaviti svoju glasačku dužnost.   Uvijek trebamo imati na umu pouku iz Evanđelja po Mateju 6,19-21:  

“Ne zgrćite sebi blago na zemlji, gdje ga moljac i rđa nagrizaju i gdje ga kradljivci potkapaju i kradu. Zgrćite sebi blago na nebu, gdje ga ni moljac ni rđa ne nagrizaju i gdje kradljivci ne potkapaju niti kradu. Doista, gdje ti je blago, ondje će ti biti i srce.”

3. Lustracija. Samo iluzija ili još uvijek ima nade? Trenutno oni lustriraju nas.

Nikad nije kasno za lustraciju, u što nas pokušavaju uvjeriti sudionici i sljedbenici najkrvavije tiranije u ovom dijelu Europe. Lustracija je za njih kao glogov kolac za vampire ili srebrni metak za vukodlake. Lustracija se provodi na tri razine: kadrovskoj, znanstvenoj, te najvažnije, na mentalnoj razini. Najteže je promijeniti mentalni sklop. Komunizam je prvenstveno psihopatologija koja je stvorila “poštenog lažova” i uvela kulturu varanja u Hrvatsko društvo. Svi njihovi obrasci i zapovijedi, inverzija su 10 Božjih zapovijedi. Jedna npr. kaže “Ako ne možemo nikako drugačije, onda ćemo pošteno”. U temelju doktrine Komunizma je nijekanje Boga, što je u biti sotonizam. Stoga podložnici i prisežnici komunizma ne mogu prihvatiti istinu, jer oni su pod vlašću Sotone i nisu slobodni.

4. Rekli ste: “da nije bilo HVO-a, ne bi bilo ni Hrvatske”. Apsolutno točno. Ali kako pomoći našoj braći u BiH, kad smo i sami građani drugog reda?

Neprijatelji Hrvata i Hrvatske države, iskorištavaju neznanje Hrvata u RH o Hrvatskoj povijesti i ratu u BiH. Hrvati u RH i BiH jedan su narod, jedno biće. RH i BiH bile su jedinstveno ratište, a HV i HVO jedan krvotok pod nazivom Hrvatske snage. Trebamo znati i stalno ponavljati istinu, da bez četiri ZP HVO danas ne bi bilo Hrvatske države niti Federacije BiH. U trenutku potpisivanja Daytonskog sporazuma 51% teritorija Federacije BiH držale su Hrvatske snage. Također trebamo znati i ne smijemo zaboraviti činjenicu,  da su pripadnici HV velikim dijelom bili Hrvati iz BiH ili podrijetlom iz BiH. Isto tako i među poginulima i stradalima u ratu. Ti bojovnici, hrvatska mladost, dali su živote i zdravlje za slobodu hrvatskog naroda, da bi danas, jugonacionalisti i njihovi nasljednici koji ih preziru, zaposjeli fotelje i sinekure koje su oni svojom mukom, krvlju i životom platili i osigurali. Hrvati iz BiH bili su kroz povijest, a i danas su – srce i pluća Hrvatskog naroda. Trebinjska biskupija starija je od Zagrebačke. Koliko Hrvata u RH zna tu činjenicu i druge istine o povijesti svoga naroda? Kad prestanemo biti građani drugog reda moći ćemo ponuditi najbolja riješenja za jedinstveno Hrvatsko biće: Hrvate u RH, u BiH i Hrvate diljem svijeta.

5. Vraćaju nas u “region”, revidiraju povijest, vrijeđaju svetinje… A mi šutimo i nitko ne prosvjeduje, jer su nas ubili u pojam. Kako probuditi uspavanu naciju?

Apatija je novi oblik ateizma. Padala su carstva i kraljevstva a mi, iako mali, kao drugi narod u Europi koji je i službeno primio kršćanstvo, opstali smo duže od 1000 godina. Naše mjesto nije na gudurama Balkana u bespućima propalih društvenih eksperimenata kao Jugoslavije. Prije nego krenemo mijenjati svijet trebamo mijenjati sebe. Čovjek će biti suđen po djelima, a ne po vještini jezika. Unatoč svega pretrpljenog zla u nedavnoj povijesti, kao što su ratna i poratna stradanja i egzodusi, aristocid, klasni genocid, “pranje mozga”…, u našem narodu ipak još ima plemenitosti i plemenitih pojedinaca koji mogu pokrenuti i napraviti ključne promjene u društvu. Također ima i onih koji drže Križ na zidu, a Tita na vitrini. Trebamo imati na umu, da je mali razmak između tapšanja po ramenu i čizme u stražnjicu.  

Željko Glasnović

“ZA DOMOVINU SPREMNI”

3 Comments

 1. Sve točno! Nažalost malo Hrvata prepoznaje korijen zla koji nas prati. Podvojen narod ne može napredovati. Previše je veliki jaz između, nas i njih. Mi ili Oni. Nepomirljivi jaz i velika mržnja, sa njihove yugokomunističke strane! Da mogu opet bi ponovili Križni put i jame i Goli Otok! To je unutarnji neprijatelj, a vanjski je velikosrpska ideologija, od koje Srbi ne odustaju. Samo nas vjera može spasiti! Vjera a ne Crkva ! Crkva je nažalost postala loš pastir. Čast svećenicima izuzecima!

  Liked by 2 people

 2. Glavo,
  Sjetim se i danas scene u zapovjedništvu i tipa kojeg su poslali za tapšanje, kako u strahu bježi stubištem napucan tvojom nogom u stražnjicu!
  A vidi sad apsurda!
  I danas takovi žive puninom raskoši koje im država podari ili im progleda kroz prste sve kriminalne rabote.
  I danas ih tapšaju po “poštenim plećima”, za razliku onih ili konkretno onog ratnika koji je nas oba generale, krvave i izranjavane, izvukao s različitog fronta.
  Koji nakon svih bitaka napusti Domovinu zbog egzistencije svoje obitelji bez ikakove satisfakcije zahvale domovine koju je stvarao!
  Kako ispraviti nepravdu, pitam se i pitam sve vas?!

  Liked by 1 person

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s