Intervju: Urbani desničar

Izvor: “Hrvatsko obrambeno štivo” (https://hrvatskoobrambenostivo.com/)
Pripremio: gosp. Ivan Dujmić

1. Urbani Desničar…odakle je ime stiglo na web, jel ti ga tko dao ili si ga smislio?

Urbani je nastao silom prilika i iz praktičnog razloga. Pošto privatno nisam (čak ni danas) ni na jednoj društvenoj mreži, komentirao sam na portalima samo sa email adresom. Vremenom su skoro svi prešli na FB komentare, pa sam morao i ja. Prvo sam bio: Francetić, Boban, Drinjanin, Poglavnik…., ali su me kmeri non-stop prijavljivali i izbacivali. Onda mi je palo na pamet smisliti nešto legalno, što u startu odbija boljševike. I tako sam došao do Urbanog desničara. Mogao sam staviti neko lažno ime i prezime, jer je svaki 3. profil takav. Ipak ne bi bilo pošteno, jer je u slučaju “Urbanog” odmah jasno da se radi o pseudonimu. Inače, zovem se Zvonko, oženjen, dvoje djece i nikada neću biti “politički korektan” Pišem isključivo ono što mislim i pokušavam biti objektivan, jednostavan i iznositi samo istinu. A to mnogima smeta. Nisam ničiji igrač, niti sam član stranke. Pisati na ovakav način pod pravim imenom i prezimenom, može samo LUD čovjek. Zemljom nam još uvijek vladaju komunjare a sloboda izražavanja NE POSTOJI! Nisam dovoljno bogat, da bi raznoraznim shupcima plačao kazne za “duševne boli”. Za to vrijeme, ONI mogu lagati i vrijeđati, bez ikakvih sankcija. Jebaji ga kume, takva su vremena došla….. 

2. Vidim kako otvoreno pišeš o problematici u Hrvatskoj politici. Jesi li imao već bliske susrete sa zakonom? Pitam jer kod nas postoji cenzura za ovakav stil pisanja kao što je tvoj. 

Direktno sa zakonom ne, ali indirektno sam doživio puno neugodnosti. Od prijetnji, preko prijava pa sve do lažnog predstavljanja u moje ime. Sve sam to odjebo’ u sekundi i javno im obećao, da ću za svako izbacivanje sa FB ili Twittera, otvoriti profil na novoj platformi. Ne dam na sebe i toga se i držim., Trenutno sam nazočan na 12 društvenih mreža i imam 3 bloga (za svaki slučaj). Od tada me više nitko ne dira. Što ne znači da neće? Iskoristio  bi ovu prigodu da se zahvalim uredništvu Dragovoljca, što su mi dali kolumnu i redovito objavljuju moje tekstove.  Riskiraju puno, ali me nikada  nisu cenzurirali. Upravo zato ih smatram daleko najslobodnijim Portalom u RH. 

3. Jesi li sudionik dom. rata, invalid, ili samo dragovoljac i branitelj? 

I Dragovoljac i Branitelj. Ušao sam u rat kao običan vojnik, i takav sam ostao do kraja. “Prašinar”. Jednom su me predlagali za desetnika, ali sam odbio. Ne mogu čovjeku s kojim sam jučer bio u rovu, sutra glumiti autoritet i reči mu da ide čistiti zahod. Ne ide. Jednostavno nisam taj tip igrača. 

4. Što misliš o Miroslavu Škori i sadašnjem sazivu Sabora? 

Škoru sam kao i ostali, poznavao samo kao pjevača. Pošto na prazne priče ne padam, čekao sam djela. Nakon zaokruživanja broja 3, definitivno sam ga prekrižio. Kolinda me razočarala, ali bi opet bila bolji izbor od Zorangutana. Ne valja pizdarije kao ludi Neron i ne bi nas sramotila po svijetu. A ima i bolje sise. Uglavnom, kad sam sve stavio na papir, shvatio sam ni teoretski ne možemo skupiti 76 glasova. Današnji Sabor je daleko najgori od neovisnosti. Možda čak i gori od onoga tifusarskog, koji je izveo tihi državni udar 3.1.2000. Na vlasti je koalicija Juda i četnika, a oporba se crveni. Ne od srama, nego od petokrake i kukanja za jugom. Poštene Domoljube u Saboru, možemo nabrojati na prste jedne ruke. I zato me uopće ne čudi ovo što nam se događa. A bit će još gore…

5. Što misliš o našoj Hrvatskoj desnici? Postoji li ona uopće u Hrvatskoj?

Dakako da postoji, ali ti ljudi nisu politički angažirani. Poučeni ranijim iskustvima, skroz su se distancirali od politike. Da nam je njih angažirati, to bi bilo to. Jer ova nekolicina malih desnih stranaka, uopće ne predstavlja nikakvu opasnost za anemičnog i kompaniju. Jer njima upravljaju GLOBALISTI, koji su nevjerojatno jaki. Zato ona rečenica druga Plenkija: “Ja mogu, što hoću!”, nije tek tako izrečena. 

6. Kada bi morao birati između dva predsjednika…koga bi odabrao: Donald Trump ili Viktor Orban? 

Oba su mi draga ali od Trumpa puno toga ovisi. Ipak je Amerika još uvijek najmoćnija svjetska velesila. Sudbina cijelog svijeta je u njegovim rukama.  A nije mu lako. Jer se sam bori protiv: duboke države, globalista, medija, sotonjara….. Da ne dužim, ako ti kažem da njega smatram za svoga predsjednika, sve sam ti rekao. 

7. Što misliš o Zoranu Milanoviću i njegovim “mudrolijama” tj. gafovima? 

Dete moron i podkapacitirani egoist, koji odjednom glumi velikog Domoljuba. A u suštini je običan kmer, i to s dna kace. Ako postoje Domoljubi koji vjeruju njegovim riječima, ja im se divim. Ozbiljno. Meni trebaju 2 Normabela čim mu vidim facu na ekranu. 

8. I za kraj…možemo li se nadati kao mali Hrvati ponizni, da će nam se pojaviti nekakav vođa naroda i tko bi to po tvome mogao biti. 

Mi vođu odavno imamo, ali zbog neviđene krađe glasova, nije ušao u Sabor. To je General Željko Glasnović. Jedan i jedini. Čovjek koji zna, može i što je najvažnije, nikada neće izdati. U to sam siguran. Ipak smatram da puno toga ovisi od promjena na globalnom planu. Upravo zato su ovi izbori u SAD, i za nas izuzetno važni. 

Pripremio: Stric Ivan
Hrvatsko obrambeno štivo

2 Comments

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s